Top10Antivirus

Най-добрият антивирусен софтуер за Windows PC през 2024

Най-добрият антивирус за защита на Вашия Windows компютър/лаптоп и личните Ви данни – тестван и оценен от нашите експерти. Когато кликнете върху име от списъка по-долу, можете лесно да получите актуални цени, технически спецификации и допълнителна информация за всеки продукт. Всички антивирусни програми в нашия списък са тествани и е установена съвместимостта им с Windows OS.

Изявление на рекламодателя

продукт на 2024 година
Спести 84%
up1
TotalAV

Награждавана антивирусна програма. Спечелила доверието на 10 милиона потребители по цял свят.

 • Ненадмината по отношение на цена-качество
 • Многостепенна защита от вируси и изключителна степен на откриване
 • Включва VPN, защитна стена и много други подобрения в сигурността
 • Спестете 84% от най-новото 2024 издание през нашия линк!
9,8
Най-добър като цяло
232,00 лв.
От 37,00 лв.
ПОСЕТЕТЕ УЕБСАЙТА
Спести 58%
2
Norton

Norton е един от най-известните брандове в конкурентния антивирусен бизнес – и с основание...

 • Защитете своя компютър, Mac или мобилно устройство
 • Носител на наградата „Най-добра защита“ от AV-TEST
 • Обещание за защита от вируси (гаранция за възстановяване на сумата)
 • Най-добрите функции за родителски контрол
9,5
Страхотен
214,00 лв.
От 89,00 лв.
ПОСЕТЕТЕ УЕБСАЙТА
Спести 51%
3down
Panda

Усъвършенстван антивирус с машинно обучение и множество допълнителни функции на невероятна цена + БЕЗПЛАТЕН VPN. Изключително препоръчван нов пакет за сигурност!

 • Най-високи нива на защита
 • Безплатен VPN, включен във всеки пакет
 • Изчистен потребителски интерфейс
 • Няма въздействие върху мощността
9,3
Много добър
91,00 лв.
От 45,00 лв.
ПОСЕТЕТЕ УЕБСАЙТА
Спести 45%
4
Bitdefender

Решенията за сигурност на Bitdefender непрекъснато събират най-високите оценки от различни центрове за тестване и публикации по целия свят

 • Изборът на редактора на PC MAG – 6 години подред!
 • Абсолютна сигурност за Windows, Android, Mac и iOS
 • 500 милиона доволни потребители по цял свят
 • Родителският контрол предлага на родителите допълнителна онлайн сигурност
9,1
Много добър
115,00 лв.
От 63,25 лв.
ПОСЕТЕТЕ УЕБСАЙТА
Спести 60%
up5
Avast

Avast защитава компютъра ви добре и съдържа няколко важни инструмента за сигурност, за да предпази системата ви от вируси и хакери.

 • Отлични резултати в лабораторни тестове от трети страни
 • Много добра безплатна версия на софтуера
 • Имейли без спам – поддържа входящата ви поща чиста
 • Геймърският режим е задължителен, ако играете много игри онлайн
9,0
Много добър
142,00 лв.
От 57,00 лв.
ПОСЕТЕТЕ УЕБСАЙТА
Спести 84%
6
PC Protect

Този „върховен антивирус“ предлага антивирусен двигател, защита в реално време, защитна стена, рекламен блокер, почистване на хард диск, мениджър на стартиране, браузър мениджър и др.

 • Един от най-точните детектори на зловреден софтуер
 • Получил 4.6/5 Trustscore на Trustpilot (от 673 отзива)
 • Предлага инструменти за настройка и оптимизиране на мощността на системата
 • Не точи ресурси и не Ви забавя, дори да сте на стар компютър
8,8
Добър
232,00 лв.
От 37,00 лв.
ПОСЕТЕТЕ УЕБСАЙТА
Спести 60%
7
AVG

AVG Antivirus е наградено решение срещу зловреден софтуер. То предоставя защита в движение и тонове допълнителни функции, без да засяга производителността на вашия компютър.

 • Доверено от 435 милиона потребители по целия свят
 • Отличен рейтинг в Trustpilot - 4.3 от 14,322 рецензии
 • Предлага защита от рансъмуер и уеб камери
 • Насладете се на 60-дневен безплатен пробен период!
8,4
Добър
99,99 щ.д.
От 39,99 щ.д.
ПОСЕТЕТЕ УЕБСАЙТА

Трябва ли ми антивирусен софтуер за защита на Windows компютър?


Помислете по точи начин – бихте ли оставили входната си врата широко отворена през нощта? Това би било като отворена покана за неканени гости и крадци. По същия начин, оставянето на Вашия Windows компютър незащитен ще привлече всякакви злонамерени заплахи – вируси, ботнети, DDoS атаки, рансъмуер, инфекции от малуер, фишинг и др.


Достатъчна ли е безплатна антивирусна програма за защита на PC компютър?


Като най-популярната операционна система в света, Windows със сигурност се е превърнал в магнит за вируси и зловреден софтуер. За щастие, всеки PC компютър с Windows версия 8 и нагоре вече идва с вграден безплатен антивирус, наречен Windows Defender. Въпросът е дали той е достатъчен? Може ли да отблъсне сериозни заплахи като рансъмуер и шпионски софтуер? Дали е достатъчно добър сам по себе си или ще трябва да го подпомогнете с още един безплатен софтуер?

Реалността е, че не можете да разчитате безплатен антивирус да защити компютъра и личната Ви информация. Дори подобрената версия на Microsoft Defender, която е предварително инсталирана във Вашия Windows 10, не е напълно надеждна.

Проучванията показват, че Defender изостава от другите антивирусни програми, когато става въпрос за защита срещу рансъмуер и атаки в нулев ден. Той също така не успява да блокира малуер и има случаи, в които сканирането за зловреден софтуер също се проваля. Другото нещо е, че му липсват всички полезни екстри, които се предлагат в други антивирусни пакети: мениджър на пароли, родителски контрол, опции за архивиране и др.

Подобно на всяка друга безплатна антивирусна програма, Defender предлага базова киберзащита и не бихме му се доверили да запази устройствата ни 100% защитени. В края на краищата, нашите компютри са пълни с чувствителна информация, като пароли, кредитни карти, данни за банкови сметки и лични снимки. Прилична Интернет защита за Windows струва средно под $40 на година, така че е по-добре да си купите такава защита, отколкото да рискувате всичко, само за да спестите няколко стотинки.


Какво да търсите в един приличен антивирусен софтуер за Windows?


Изборът на най-доброто антивирусно решение може да бъде огромна задача при толкова много налични опции. Като се има предвид, че Вашата онлайн самоличност, лични данни и финансова информация са изложени на риск, това определено не е нещо, с което трябва да бързате. Като цяло, има няколко фактора, които ние считаме за важни, независимо от Вашите индивидуални нужди.

На първо място, имате нужда от нещо, което предлага 24/7 защита чрез постоянни актуализации и автоматично сканиране. Това гарантира максималната скорост на откриване, така че да можете да откриете какъвто и да е зловреден или рекламен софтуер, преди да е станало твърде късно.

Също така си струва да се отбележи, че фишинг и рансъмуер атаките често се изпращат чрез прикачени файлове и имейл линкове. Вашият филтър за нежелана поща обикновено е в състояние да задържи повечето от тези фишинг имейли извън входящата Ви поща, но не всички. Поради това е важно да имате антивирусен софтуер, който предлага допълнителен слой защита за предотвратяване на фишинг атаки.

Друго нещо, което трябва да е в чеклиста Ви, е съвместимостта. Има антивирусни програми, които работят най-добре на Mac и други, които са по-подходящи за устройства с Windows. Ако сте потребител на Windows, уверете се, че избирате правилната версия за Вашата конкретна операционна система.

Често задавани въпроси (ЧЗВ)


Трябва ли ми антивирусен софтуер, ако вече имам Windows Defender?

Да. Windows Defender е стандартен вариант за антивирусна защита, който се предлага с Windows 10 и, макар че със сигурност е по-добър от нулева защита, той не е достатъчен, за да Ви осигури оптимална протекция. Тъй като е толкова често срещан и работи еднакво на всеки компютър, той е и много по-лесно предсказуем от киберпрестъпниците, което може да Ви направи уязвими към атаки.

Какво друго получавам от платен антивирусен софтуер, което не получавам от Windows Defender?

Въпреки че вграденият софтуер за сигурност на Microsoft се е подобрил доста през последните години, той все още не предлага същия арсенал от защита, който предоставят най-добрите доставчици от трети страни. Например, много антивирусни пакети в днешно време предлагат удобни екстри, като защита чрез архивиране, мениджър на пароли, родителски контрол, защита за мобилен телефон и таблет, и дори вграден VPN. По отношение на защитата срещу вируси, зловреден софтуер и шпионски софтуер, Microsoft Defender е добър, но със сигурност не е най-добрият. Често, висококачествените антивирусни пакети осигуряват много по-стабилна защита и ще свършат по-добра работа, когато поддържат Вас и компютъра Ви в безопасност.

Трябва ли да изключвам Windows Defender, когато стартирам друг антивирусен софтуер?

Не е задължително. Повечето антивирусни програми, които препоръчваме на тази страница, са съвместими с Microsoft Defender и не би трябвало да причиняват проблеми. Можете спокойно да работите едновременно с платения си антивирусен план.

Отказ от отговорност

Отказ от отговорност: Top10antivirusi.com е безплатна услуга. Получаваме комисионни от антивирусните компании, които препоръчваме на тази страница, ако кликнете върху нашите линкове и направите покупка. Опитваме се да поддържаме информацията на този сайт възможно най-актуална, но не можем да гарантираме, че това винаги ще бъде така.