Top10Antivirus

Най-добрите антивирусни приложения за мобилни телефони

Зловредният софтуер за смартфони се увеличава. Защитете устройството си с водещите антивирусни приложения, налични днес.

Изявление на рекламодателя

продукт на 2024 година
Спести 80%
up1
TotalAV

Награждавана антивирусна програма. Спечелила доверието на 10 милиона потребители по цял свят.

 • Ненадмината по отношение на цена-качество
 • Многостепенна защита от вируси и изключителна степен на откриване
 • Включва VPN, защитна стена и много други подобрения в сигурността
 • Спестете 84% от най-новото 2024 издание през нашия линк!
9,8
Най-добрият за мобилни устройства и таблети
19,46 лв.
От 3,89 лв.
ПОСЕТЕТЕ УЕБСАЙТА
Спести 40%
2
Norton

Norton е един от най-известните брандове в конкурентния антивирусен бизнес – и с основание...

 • Защитете своя компютър, Mac или мобилно устройство
 • Носител на наградата „Най-добра защита“ от AV-TEST
 • Обещание за защита от вируси (гаранция за възстановяване на сумата)
 • Най-добрите функции за родителски контрол
9,5
Страхотен
54,74 лв.
От 32,84 лв.
ПОСЕТЕТЕ УЕБСАЙТА
Спести 50%
3down
Panda

Усъвършенстван антивирус с машинно обучение и множество допълнителни функции на невероятна цена + БЕЗПЛАТЕН VPN. Изключително препоръчван нов пакет за сигурност!

 • Най-високи нива на защита
 • Безплатен VPN, включен във всеки пакет
 • Изчистен потребителски интерфейс
 • Няма въздействие върху мощността
9,4
Много добър
91,90 лв.
От 45,94 лв.
ПОСЕТЕТЕ УЕБСАЙТА
Спести 45%
4
Bitdefender

Решенията за сигурност на Bitdefender непрекъснато събират най-високите оценки от различни центрове за тестване и публикации по целия свят

 • Изборът на редактора на PC MAG – 6 години подред!
 • Абсолютна сигурност за Windows, Android, Mac и iOS
 • 500 милиона доволни потребители по цял свят
 • Родителският контрол предлага на родителите допълнителна онлайн сигурност
9,3
Много добър
115,00 лв.
От 63,25 лв.
ПОСЕТЕТЕ УЕБСАЙТА

Имате ли нужда от антивирусен софтуер за мобилно устройство? Ето няколко страшни факти...


Само през септември 2019, изследователите разкриха общо 172 заразени приложения в Play Store. А кое е най-лошото? Тези приложения са натрупали над 335 милиона инсталации във времето преди да бъдат открити от експертите по сигурността.

Приложенията се представяха за легитимни услуги и включваха игри, помощни програми, софтуер за фотография и фото галерии.

Установено е, че семейството на Android.Joker е вградено в помощните програми на Android, приставките за камера и редакторите на изображения, наред с други софтуерни програми. Joker съдържа някои от типичните функционалности на троянските коне, включително инсталиране на задни врати, кражба на чувствителна информация от слушалки и потребителски данни, и особено склонност към кражба на финансова информация.

Смята се, че около 800,000 потребители на Android са били засегнати и може да са откраднати данни, вкл. имена, информация от слушалки и местоположения.

Въпреки че е по-малко вероятно Вашият Apple iPhone или iPad да се зарази със зловреден софтуер, в сравнение с Windows и Android устройствата, това не означава, че той в напълно имунизиран.

Независимо дали става въпрос за злонамерени сайтове, досадни реклами, уеб тракери или просто някой, който открадва устройството Ви, докато не гледате, винаги има какво да Ви притеснява, ако притежавате iPhone.

Като потребител на смартфон, голяма част от личния Ви живот се съхранява във Вашето мобилно устройство, вкл. онлайн банкови данни, частни снимки, имейли, социални мрежи и много други. Сега си представете, че всички тези данни са откраднати, загубени или променени без Ваше разрешение, и ще се съгласите с нас - че мобилните устройства всъщност са дори по-уязвими към нарушения на сигурността и поверителността, отколкото настолните компютри и лаптопите.

Вирусите и другите зловредни програми всъщност не се интересуват какво е устройството Ви. Въпреки че iPhone определено е по-безопасен от Android устройствата, зловредният софтуер пак може да проникне във Вашия iPhone, тъй като тези злонамерени програми често имат способността да прескачат между устройствата, например чрез имейл, локална Wifi връзка в хотел или летище, или чрез SMS и други услуги за съобщения.

Мислите, че това е рядко явление? Според последните статистически данни, на всеки 39 секунди се извършва хакерска атака, засягаща всеки трети американец ежегодно. Точно това трябва да предотврати антивирусното приложение за Вашия смартфон.

Ако не искате да станете жертва на киберпрестъпления, инсталирането на топ приложения за защита на Вашите устройства става доста важно.


Как тествахме най-добрите приложения за защита на смартфон


Много известни доставчици на антивирусни програми и системи за защита имат продукти, които са специално пригодени за устройства с мобилни операционни системи като Android и iOS.

В нашето класиране и проучване ние специално разгледахме следното:

1. Колко добре антивирусното приложение защитава тези устройства срещу вируси, рансъмуер, троянски коне и друг зловреден софтуер
2. Колко влияе върху работната памет и скоростта
3. Кои функции за сигурност, различни от антивирусна защита, предлага
4. Ревюта от водещи независими лаборатории за тестване, потребителски доклади и отзиви от клиенти.


Задължителни функции на водещите антивирусни приложения за Вашия мобилен телефон:


Най-добрите антивирусни приложения не само защитават устройството Ви от зловреден софтуер, вируси и троянски коне. Приложенията за сигурност, които препоръчваме по-горе, могат да направят и следното:

+ Ежедневно сканиране за нови вируси и най-новите заплахи в реално време, за да сте сигурни, че устройството Ви е защитено денонощно.
+ Постоянно почистване телефона Ви, като по този начин се увеличава паметта.
+ Изтриване на неизползваните и излишните приложения, за да се удължи живота на батерията на устройството Ви.
+ Автоматично архивиране на лични файлове от устройството Ви, така че ако някога загубите телефона си, Вашите жизненоважни данни винаги да са безопасно защитени в облака.
+ Анонимно сърфиране чрез вграден VPN, за да увеличите поверителността си.
+ Възможност да използвате всички Wifi мрежи и да си гарантирате, че няма да бъдете хакнати, когато сте на летището, в хотела или в други обществени мрежи.
+ Усъвършенстван тракер „Намери телефона ми“, който локализира устройството, ако то бъде загубено или откраднато.
+ И много повече...

Всичко по-горе ще подобри сигурността Ви, без да забавя телефона Ви и без да влияе негативно на Вашето потребителско изживяване.

Всичко в списъка ни с най-добрите антивирусни приложения ще Ви даде допълнителната защита, от която се нуждаете, за да използвате устройството си в пълния му капацитет, без да е необходимо да се страхувате от хакери, рансъмуер и други неприятности!

Често задавани въпроси (ЧЗВ)


Нуждаят ли се мобилните телефони от антивирусно приложение?

Да, нашите смартфони са по същество преносими компютри. Това означава, че мобилният Ви телефон е също толкова податлив към вируси, колкото настолните и другите преносими компютри. Има редица начини, по които киберпрестъпниците могат да разбият защитата на телефона Ви. Някои събития, които могат да представляват заплахи, включват изтегляне на ненадеждни приложения, загуба на телефона, публични WIFI мрежи, MITM атаки („човек в средата“) и др.

Може ли Android устройство да се зарази с вируси?

За съжаление, да. Android е с отворен код, което го прави особено уязвим към малуер и други злонамерени атаки. Android също така доминира на OS пазара с дял от 72%, което го прави привлекателна цел за хакерите. Телефонът Ви може да се зарази с вирус чрез фалшиви текстови съобщения или имейли, фалшиви приложения, публични WIFI мрежи и злонамерени реклами.

Може ли iPhone да се зарази със зловреден софтуер?

Въпреки че не е толкова уязвим като Android устройствата, iPhone също може да се зарази със зловреден софтуер и вируси. Това става все по-често явление, особено чрез заразени имейли и чрез теглене на приложения извън App Store.

Как да разбера, че телефонът ми е заразен с вирус или малуер?

Има определени признаци, за които трябва да внимавате. Ако батерията на телефона Ви се изтощава по-бързо от очакваното, започнете да виждате приложения, които не помните да сте теглили, получавате бомбардировки от изскачащи реклами, приложенията Ви внезапно се сриват или използването Ви на данни е необичайно високо, тогава определено трябва да стартирате антивирусно сканиране на телефона си.

Как да разбера дали една антивирусна програма е съвместима с моя телефон?

Най-добрите антивирусни приложения, които препоръчваме на тази страница, са съвместими с основните марки смартфони, включително, но не само: Samsung Galaxy, Apple iPhone, Google Pixel, Motorola, Huawei, Xiaomi, OnePlus и LG.

Отказ от отговорност

Отказ от отговорност: Top10antivirusi.com е безплатна услуга. Получаваме комисионни от антивирусните компании, които препоръчваме на тази страница, ако кликнете върху нашите линкове и направите покупка. Опитваме се да поддържаме информацията на този сайт възможно най-актуална, но не можем да гарантираме, че това винаги ще бъде така.