Top10Antivirus

Най-добрият антивирусен софтуер за Mac 2024

Ако притежавате Mac и искате да знаете кой антивирусен софтуер предлага най-добрата защита, попаднали сте на правилното място. На този уебсайт изброяваме най-добрите антивирусни програми за Mac през 2024. Продуктите в този списък са избрани, защото са специално създадени да защитават Mac системи и постигат високи резултати при идентифициране и премахване на вируси и зловреден софтуер.

Изявление на рекламодателя

продукт на 2024 година
Спести 84%
up1
TotalAV

Награждавана антивирусна програма. Спечелила доверието на 10 милиона потребители по цял свят.

 • Ненадмината по отношение на цена-качество
 • Многостепенна защита от вируси и изключителна степен на откриване
 • Включва VPN, защитна стена и много други подобрения в сигурността
 • Спестете 84% от най-новото 2024 издание през нашия линк!
9,8
Най-добрият за Mac
232,00 лв.
От 37,00 лв.
ПОСЕТЕТЕ УЕБСАЙТА
Спести 58%
2
Norton

Norton е един от най-известните брандове в конкурентния антивирусен бизнес – и с основание...

 • Защитете своя компютър, Mac или мобилно устройство
 • Носител на наградата „Най-добра защита“ от AV-TEST
 • Обещание за защита от вируси (гаранция за възстановяване на сумата)
 • Най-добрите функции за родителски контрол
9,5
Страхотен
214,00 лв.
От 89,00 лв.
ПОСЕТЕТЕ УЕБСАЙТА
Спести 51%
3down
Panda

Усъвършенстван антивирус с машинно обучение и множество допълнителни функции на невероятна цена + БЕЗПЛАТЕН VPN. Изключително препоръчван нов пакет за сигурност!

 • Най-високи нива на защита
 • Безплатен VPN, включен във всеки пакет
 • Изчистен потребителски интерфейс
 • Няма въздействие върху мощността
9,4
Много добър
91,00 лв.
От 45,00 лв.
ПОСЕТЕТЕ УЕБСАЙТА
Спести 45%
up4
Bitdefender

Решенията за сигурност на Bitdefender непрекъснато събират най-високите оценки от различни центрове за тестване и публикации по целия свят

 • Изборът на редактора на PC MAG – 6 години подред!
 • Абсолютна сигурност за Windows, Android, Mac и iOS
 • 500 милиона доволни потребители по цял свят
 • Родителският контрол предлага на родителите допълнителна онлайн сигурност
9,2
Много добър
115,00 лв.
От 63,25 лв.
ПОСЕТЕТЕ УЕБСАЙТА
Спести 60%
5
Avast

Avast защитава компютъра ви добре и съдържа няколко важни инструмента за сигурност, за да предпази системата ви от вируси и хакери.

 • Отлични резултати в лабораторни тестове от трети страни
 • Много добра безплатна версия на софтуера
 • Имейли без спам – поддържа входящата ви поща чиста
 • Геймърският режим е задължителен, ако играете много игри онлайн
9,1
Много добър
142,00 лв.
От 57,00 лв.
ПОСЕТЕТЕ УЕБСАЙТА

Наистина ли Mac компютрите се нуждаят от антивирусен софтуер?


Въпреки факта, че Mac компютрите са атакувани по-рядко от други платформи като Windows, те не са непобедими.

Вярно е, че Mac обикновено е по-сигурен от Windows аналога по две причини: Технически, Mac компютрите са по-трудни за експлоатиране от Windows устройствата. Apple са много съобразени със сигурността и техните операционни системи са по-трудни за проникване от тези на Windows.

Втората причина е, че Mac компютрите са по-малко на брой, отколкото тези с Windows. Така че, когато става въпрос за Mac, има по-малко цели, които киберпрестъпниците могат да използват, и самите системи са по-трудни за хакване. Преди няколко години потребителите на Mac просто не бяха достатъчно много, за да бъдат примамливи цели за атаки.

Популярността на Mac обаче нараства, така че ако притежавате такъв компютър, не ставайте прекалено самоуверени. Заплахата от зловреден софтуер се е увеличила за потребителите на Mac за отрицателно време. Откритите заплахи са нараснали с над 60% от четвъртото тримесечие на 2018 до първото тримесечие на 2019. Рекламният софтуер също става все по-разпространен, с ръст от над 200% за същия период.

Киберпрестъпниците стават по-умни и по-алчни. В световен мащаб вече се изчислява, че киберпрестъпността генерира по-големи обороти, отколкото световната търговия с наркотици!

Рисковете се увеличават, поради което се нуждаете от защита. В резултат на това, киберсигурността е по-важна от всякога, а добрият антивирус е най-сигурното решение, ако искате да останете в безопасност онлайн.


Как антивирусният софтуер ви помага да останете защитени онлайн


Изумително е, че повечето хора не се замислят когато си поставят предпазен колан или защитна каска, когато карат колело, но мислят, че могат да прекарват часове в сърфиране, посещавайки всякакви уебсайтове, без да имат приличен антивирусен софтуер, който да ги защити.

Един всеобхватен антивирусен пакет ще предпази Вашия Mac от зловреден софтуер, ще направи устройството Ви по-бързо и ще Ви защити от потенциални рансъмуер, фишинг и други атаки срещу Вашите лични файлове и снимки.

Най-добрите антивирусни програми за Mac, които препоръчваме по-горе, работят във фонов режим, без да задръстват системата Ви, така че през повечето време дори няма да разберете, че Ви защитават. Същевременно ще предпазите компютъра си от всички обичайни заподозрени: вируси, троянски коне, червеи и други форми на зловреден софтуер.

Освен защита срещу зловреден софтуер, приличният пакет за сигурност предлага и множество функции за поверителност и сигурност, като двупосочни защитни стени, защита на социални медии и, ако имате деца, родителски контрол.

Платените версии обикновено предлагат годишни абонаменти, които струват по-малко от $50. Ако все още не сте сигурни, в момента имаме специална оферта за Intego – нашата предпочитана антивирусна програма за Mac. Можете да закупите пълния пакет за защита само за $24.99, намален от $49.99! Това е 50% отстъпка, която можете да вземете сега чрез нашия линк.

Не бихте оставили вратата си отключена у дома през нощта. Вашият Mac и iPhone също се нуждаят от добри ключалки, за да Ви предпазят. В крайна сметка е много по-лесно да предотвратите атака, отколкото да почиствате щетите, след като вече сте се станали мишена.

Често задавани въпроси (ЧЗВ)


Могат ли Mac компютри да се заразят с вируси?

Противно на общоприетото схващане, Mac компютрите също могат да се заразят с вируси, както и с други видове зловреден софтуер. Осен това, Вашият Mac® може да бъде и хакнат! Единствената причина да има по-малко случаи на хакерство сред потребителите на Mac® е, че тази операционна система се използва много по-малко. Икономически има повече смисъл хакерите да се насочват към потребители на Windows, които представляват близо 90% от пазара, в сравнение с 10% Mac.

Mac® няма ли вграден антивирус?

Да, но също като Windows Defender, той в най-добрия случай е елементарен. XProtect е в състояние да „открие“ само шепа файлове, които Apple са определили като злонамерени. Ако нахлуе друга заплаха извън това, което Apple са изброили, като например фишинг/рансъмуер атака, Вашият Mac® няма да може да Ви защити.

Простото нулиране може да ни отърве от вируси, нали?

На първо място, тук не говорим за просто рестартиране. Трябва да направите фабрично нулиране, което означава, че целият хард диск ще бъде изтрит, както и всичките Ви файлове. И дори тогава няма гаранция, че ще премахнете всяка следа от вируси и злонамерен софтуер. Какъв е най-добрият Ви залог? Тук важи старата поговорка „превенцията е по-добра от лечението“, така че е по-добре да защитите своя Mac® с достоен антивирусен софтуер.

Отказ от отговорност

Отказ от отговорност: Top10antivirusi.com е безплатна услуга. Получаваме комисионни от антивирусните компании, които препоръчваме на тази страница, ако кликнете върху нашите линкове и направите покупка. Опитваме се да поддържаме информацията на този сайт възможно най-актуална, но не можем да гарантираме, че това винаги ще бъде така.