Top10Antivirus
Изявление на рекламодателя
Norton

Ревю на Norton

9,5
Страхотен
Нашата присъда: Антивирусът на Norton е пионер в бранша и 39 пъти носител на наградата „Избор на редактора“ на PCMag.com. Функциите му за родителски контрол също са ненадминати.
Вземете Norton - Защитете компютъра си
Не ставайте жертва на кибер измами. Защитете се от зловреден софтуер сега!
www.norton.com/spetsialna-oferta

История на компанията

Norton съществува от 1990 г., когато Интернет и компютрите стават широко разпространени, а сигурността на потребителите става ново поле за бизнеса. От основаването, те разширяват обхвата на услугите си от бизнес сигурност до домашна защита и остават доминираща сила от влизането си на пазара. Днес те се фокусират върху пакети за сигурност за домашни компютри и мобилни устройства.

Награди и признания

Norton е печелил много награди през годините, откакто е на пазара. PC Magazine присъжда на Norton наградата „Избор на редактора“ през 2015 г., отразяваща високо качество и полза за потребителите. Също през 2015 г. Norton печели наградата за иновации на AV-test. Рандал Съдърланд от Top Ten Review даде на Norton 9.2 от 10, като се позова на мощната му защита и интуитивността за потребителите.

Функции за сигурност

Софтуерът за сигурност на Norton е изчерпателен.

Norton защитава компютъра Ви с интелигентна защитна стена, която се актуализира ежедневно с нови дефиниции на вируси и има годишна актуализация, която е по-изчерпателна. Тази защитна стена работи постоянно и проверява всичко, което попада в компютъра Ви. Това се вижда най-добре при усъвършенстваната система за предупреждение, която извежда малко изскачащо съобщение всеки път, когато Norton се съмнява в даден елемент, който се подготвя за достъп до компютъра Ви. По този начин имате възможност да блокирате или разрешите входящите пакети с данни.

Norton също така автоматично сканира за заплахи в прикачени файлове към имейли, както и в линкове към публикации във Facebook и към съобщения. Задълбоченото сканиране от центъра за сигурност Ви позволява да стартирате цялостно сканиране на компютъра си. Това сканиране може да премахне нежелани файлове, които причиняват забавяне на компютъра, и вируси, които вече са се интегрирали в устройството преди инсталацията на Norton.

Някои пакети на Norton включват и надежден VPN. Тази функция маскира Вашия реален IP адрес, за да попречи на крадците на самоличност и вирусите да проследят Вашата активност и да открият подробности за живота Ви. Norton предлага и функцията „Safecam“, която предотвратява заразяването с вируси на Вашата уеб камера. Това е отлична функция, която рядко се среща в други антивирусни пакети.

Има няколко доверени компании, които са анализирали представянето на Norton с независими тестове. От Dennis Labs, Norton получава рейтинг AAA и 100 процента точност при идентифицирането на вирусни заплахи. От AV-test, немска независима лаборатория за тестване, Norton получава високи оценки във всички категории: 6/6 за защита, 5.5/6 за ефективност и 6/6 за използваемост.

Допълнителни функции

Norton предоставя, в зависимост от софтуерния пакет, определено количество облачно архивиране на данни, в случай на повреда на хард диска или кражба на устройството Ви.

Защита на пароли е включена във всички пакети на Norton.

Norton предлага и мониторинг на Тъмната мрежа. Тази функция сканира тъмната мрежа - уеб страници, които не са публично достъпни - за наличие на Ваша лична информация и Ви предупреждава за потенциални кражби на самоличност.

LifeLock е последният набор от функции на Norton, които се фокусират върху превъзходните възможности за защита на самоличност. Този пакет включва мониторинг на тъмната мрежа, кредитен мониторинг, система Identity Alert, която Ви информира за възможни кражби на самоличност, и пакети за финансова защита, в случай, че информацията Ви бъде загубена. Това прави Norton отличен избор за тези, които извършват множество транзакции онлайн.

Функциите за защита на семейства на Norton се считат за най-добрите в индустрията от почти всички сайтове и тестери за преглед на антивирусни програми, така че ако тази функция е важна за Вас, то задължително изберете Norton за свой антивирусен пакет.

Интуитивност и ефективност

Приложенията на Norton се управляват през централен хъб, който е достъпен през Вашия работен плот. Този интерфейс постоянно получава високи оценки за лекота на ползване и интуитивен дизайн.

Известно е, че Norton работи доста тежко на определени компютри, поради големия си брой функции и изчерпателната си защитна стена Smart Firewall. Тази защитна стена е отговорна за сканирането на практика на всичко, което се опитва да взаимодейства с Вашия компютър, така че компромисът за пълна защита в този случай е малко по-бавна скорост. McAfee, от друга страна, предлага приблизително същата защита, но с по-добра ефективност. McAfee обаче пък не предлага толкова много допълнителни функции и предимства за защита на самоличността.

Norton непрекъснато печели тестове, при които основната цел е да се изчистят излишните файлове от компютъра и да се премахнат вградените вируси. Тази изключителна задълбоченост се заплаща с по-голямо въздействие върху процесите на вашия компютър.

Брой лицензи и оферти за пакети

Norton има четири основни пакетни оферти, които идват с различен брой лицензи.

Norton Security Standard: Това е основният антивирусен пакет на Norton. Той съдържа лиценз за един компютър/Mac или мобилно устройство, и има основните функции и защита на Norton, включително Smart Firewall, автоматични актуализации и уникалното 100% обещание за защита от вируси.

Norton Security Deluxe: Дава Ви същата защита като стандартния пакет, но за до 5 устройства (включително мобилни телефони и таблети). Този пакет предлага същите функции за сигурност, споменати по-горе.

Norton Security Premium: Това е пакет с 10 лиценза, който има всички функции на Security Deluxe, но за 10 устройства. Той също така включва автоматични резервни копия, 25GB облачно хранилище и първокласни онлайн функции за семейна защита.

Norton Security Deluxe с LifeLock STANDARD: Подобно на пакета Deluxe, той предлага лицензи за 5 компютъра или други устройства. Освен това получавате целия пакет функции на LifeLock: 1-годишна защита срещу кражба на самоличност, мониторинг на Тъмната мрежа, LifeLock Identity Alert System, кредитен мониторинг и финансова защита.

Посетете сайта на Norton чрез нашия линк, за да прочетете повече за тези различни пакети и специални оферти.

Клиентска поддръжка

Norton разполага с чудесна мрежа за обслужване на клиенти, която предлага непрекъсната услуга, независимо от часа, деня или седмицата. Можете да получите помощ онлайн чрез форуми за поддръжка, чат за обслужване на клиенти и денонощна линия за обаждане. Агентите са винаги на разположение, за да може да говорите с тях и да ви помогнат при решаването на технически проблеми или въпроси, свързани със софтуера.

Заключение

Има причина Norton да е един от най-силните брандове в антивирусния бизнес. Не много доставчици предлагат толкова широка гама от добре работещи функции, отлична поддръжка и задълбочена защита. Това е отлична антивирусна програма, идеална за всички, които имат голям онлайн бизнес, както и за тези, които се нуждаят от допълнителни функции за семейна безопасност.
Вземете Norton - Защитете компютъра си
Не ставайте жертва на кибер измами. Защитете се от зловреден софтуер сега!
www.norton.com/spetsialna-oferta
Напишете ревю за Norton
Споделете мнението си, за да помогнете на другите.
Captcha
Потребителски ревюта Norton
  • „Имам 3 малки деца. Функциите за родителски контрол са наистина добри. Препоръчам на всеки, който иска да запази семейството си в безопасност онлайн. Най-доброто! “
  • „Без тази програма нямаше да забележа нищо. Благодаря на създателите. “
  • „Лесна за ползване... Като цяло страхотна. “
  • „Много добра.“
  • „Страхотна. Няма причина да не дам 5 звезди. “
  • „Определено работи. Сканира бързо и сигурно след всяко теглене. Откри и тестови вируси. Не мога да намеря никакви недостатъци. “
Вземете Norton - Защитете компютъра си
Не ставайте жертва на кибер измами. Защитете се от зловреден софтуер сега!
www.norton.com/spetsialna-oferta